onsdag 3. november 2010

Valpekurs hos dyrlegen

Da har Khan vært på nest siste valpekurs... Denne gangen hos dyrlegen på Fornebu:) Han var sååå flink. Eneste valpen som ikke fikk fnatt av å sitte i 1.5 time og høre på ernæring og sykdommer. Det kan ha noe med at en veldig lur Ola stappet masse godis i et ben så Khan var fult opptatt med å få godisen ut igjen av "knutene" i enden av benet;)

Hos dyrlegen fikk vi også en helsesjekk og det passet oss utmerket. Khan har fått en liten flekk på nesegrevet i løpet av de siste dagene og denne fikk vi sjekket. Han har visst fått hårsekkmidd gitt. Redigert: Katharina, som har Kennel Lisienta, har selvfølgelig undersøkt som en detektiv og fant ut at det var lokal hårsekkmidd - demodex canis, den minst farlige/problemfyllte formen. Avl var ikke nødvendigvis et problem ettersom dette gjerne var regnet som et unghundproblem og sannsynligvis forsvinner av seg selv, men man skulle være litt "obs". Alle hunder har visst hårsekkmidd, men det er reaksjonen på dette i huden som er et evt. problem. Et kjapt google-søk gir myyyye informasjon. Mulig Katharina kommenterer med litt info. Innlegg fortsetter:
Vi skal følge med og se om flekken sprer seg eller om han får nye flekker her og der, og i såfall må han få no medisin:) Forøvrig en veldig trivelig dyrlege som hadde erfaring med Pinschere og spurte om vaksinereaksjon og alt mulig, noe vi fikk litt skuldertrekk på hos den andre dyrlegen:D Vurderer å bytte, men han vi tok vaksine hos er brukt av begge familiene våre og er en flink kar så vi får se:)

3 kommentarer:

barnehagemor sa...

Har dere "kommet over" en dyrlege som har erfaring med denne "litt sjeldne" (p.t.) rasen, hadde jeg ikke vært i tvil om et bytte.
Khans' ve og vel teller mer enn hvilken dyrlege vi i "familiene" rundt bruker.
Men har dere forsikret Khan i Agria, ja da er JEG fornøyd! (Reklame !!)

Ola sa...

Tipper vi bytter til Fornebu dyreklinikk, Heidi Akselsen som er ansvarlig for den daglige driften hadde god peil på Pinschere og var veldig trivelig. Khan er forsikret i Agria, gudene vet hva som ikke er forsikret på ham :)

Karin sa...

Fornuftig :-)
Lurt å forhøre seg med Agria at forsikringen også dekker slikt som eksem? allergi? midd?
"Ikke det at han har det altså", men man vet jo aldri hva som dukker opp i/på en slik liten - unnskyld - Stor og Tøff kropp!
Slike "tilleggsforsikringer" koster ikke mange kronene - I know!
Smart å forhøre seg - sånn i forkant, liksom.

Legg inn en kommentar