søndag 31. oktober 2010

Sporhunden...

I dag har Khan, Ola og jeg vært i Kirkerudbakken og lekt, trent på innkalling og å gå på plass samt gått et lite spor. Khan var sååå flink:) De urutinerte menneskene hans greide å glemme hvor de hadde lagt starten på sporet, men det var ikke noe problem! Khan tok ansvar og styrte oss rett bort til start for så å fortsette som en pil gjennom gresset i et kjempetempo og snorrett på sporet:D Flink hund det! MEN... det er også ulemper ved å ha en hund med så god nese... Han har for eksempel også sporet opp tøflene mine idag... de hadde jeg gjemt... nå har de skiftet utseende;)

Finn en feil..
Og hvem kan synderen være??

4 kommentarer:

Ida sa...

haha, ja sånn kan det gå!:)

Så flinke dokke er, trener spor og greier. Vi burde kanskje prøve oss på godbit/personspor vi og siden det ligger så gode neser i familien;)

Linn sa...

Det er i allefall veldig morsomt:D Men vi burde nok markere hvor vi startet hen neste gang... Det er jo meningen at vi skal ta ham med til sporets start og ikke omvendt;)

Hege sa...

med et slikt uskyldig ansikt nekter jeg å tro Khan har spist dotten.. Det må være Ola :P

Nina og gjengen sa...

Haha, flinke gutten, det er kjempemoro når det begynner å fungere sånn og man bare må stole på at hunden går riktig! Etter hvert kan dere jo legge spor for hverandre sånn at den som går med han ikke vet hvor sporet går, man vokser mye på å bare måtte stole på hunden og de går ofte bedre når ikke vi ødelegger med å tenke for mye...! :D Og det å finne sporstart selv er faktisk en annen måte å starte sporet på , så det kan dere bare fortsette med, kalles spontanspor...! :) Da kan det ofte være lurt å starte sporet litt før sånn at hunden må "krysse" det, men ikke no must, og så bare fører man hunden oppover langs stien så den selv må finne sporet for å få gått det....det er jo dette som er den mest realistiske måten å gå spor på, for som regel vet man jo ikke nøyaktig hvor et spor har gått men sånn ca... Det kan også være lurt å legge to spor slik at hunden får en ny muighet dersom den ikke finner det første sporet... Denne filmen er om innlæring av blodspor, men prinsippet blir jo det samme enten det er blodspor eller personspor for såvidt...: http://www.canis.no/film.php?filmid=60

Er forøvrig masse andre nyttige filmsnutter inne på Canis TV...! :)

Legg inn en kommentar